Award

Modefotoprijs Fotofestival Naarden 2017

Voor de derde keer schrijft de Joke Veeze Foundation een prijsvraag uit voor jonge modetalenten. Deze modefotoprijs wordt in samenwerking met het FotoFestival Naarden georganiseerd .

De wedstrijd is gericht op jonge fotografen, waaronder zowel studenten van fotoacademies, fotografie opleidingen, modeacademies en kunstacademies als recent afgestudeerden. Een selectie van de inzendingen (de genomineerden voor de prijs) zal te zien zijn tijdens het FotoFestival Naarden, dat van 20 mei t/m 18 juni 2017 wordt gehouden. De overkoepelende titel van het FotoFestival Naarden 2017 is ‘Right here, right now’. Eén van de subthema’s is ‘Dare to be different’.  Dit is het thema voor de modefotowedstrijd.

Prijs:    € 3.500,-

 

De jury bestaat uit:

  • Rohn Meijer, modefotograaf
  • Frans Ankoné, modestylist
  • Eduard Planting, eigenaar fotogalerie en hoofdcurator FotoFestival Naarden.

 

Opdracht: ‘Dare to be different’

Het FotoFestival Naarden omschrijft het thema als volgt:
‘Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken? Zit er een held in jou? Als je iets doet wat anderen niet durven, ben je dan roekeloos of visionair? ‘

Maak voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 modefoto’s waarin dit thema het uitgangspunt vormt. De foto’s kunnen in samenwerking met een fotostylist worden gemaakt.

Criteria:

  • Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 25 jaar
  • Nadruk op mode, voor een avantgardistisch modemagazine
  • De foto’s mogen niet eerder gebruikt zijn voor andere doeleinden
  • Een verantwoording/toelichting van maximaal tien regels tekst
  • CV en kopie ID-kaart
  • Uiterlijke inzendtermijn is 31 maart 2017.

Je stuurt je werk in naar jokeveezefoundation@gmail.com (in totaal max. 10 MB). De jury maakt dan een selectie voor de expositie. Als je werk genomineerd wordt ontvang je bericht over het inzenden van de foto’s in de vereiste bestanden. De foto’s worden afgedrukt door het FotoFestival Naarden. Ze kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden rondom de wedstrijd. De afgedrukte foto’s blijven in het bezit van de Joke Veeze Foundation.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 Juni om 17.00 uur.Locatie: Nieuw Molen (expositie locatie Joke Veeze Foundation)
Google maps: https://goo.gl/maps/cb6HNNFyd8M2

Voor alle deelnemers aan de wedstrijd liggen er ook 2 vrijkaarten klaar bij de kassa om het festival gratis en voor niets te bezoeken.

Veel plezier op het Fotofestival in Naarden.

Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.