Award

Beste inzenders van de Dessinwedstrijd van de Joke Veeze Foundation

De jury van de dessinwedstrijd – Edward van Vliet, Kim Schipperheijn (Vlisco), Frans Ankoné en Martijn Nekoui – heeft alle inzendingen bekeken  en beoordeeld.

Tot de beste inzending is die gekozen van Sophie Wantia. Zij wint de prijs van € 3.000,-. De jury roemt haar bijzondere familie van patronen, die gemakkelijk toepasbaar zijn op textiel in mode en interieur. De dessins zijn spontaan opgezet, hebben een sterke eenvoud en de presentatie is goed gedaan met een verrassende styling.

De tweede prijs van € 1.000,- is gewonnen door Meilin Oomes. De jury noemt haar eenvoudige, krachtige penseelstreken die zorgen voor een stoer en krachtig beeld; abstract, minimalistisch, warm en sterk. Een sterke collectie met een mooie variatie in structuren en met de hand gemaakt. Een zeer volwassen print voor iemand die nog op een opleiding zit!

De derde prijs van € 500,- gaat naar Corlieske Visser. De sterke en abstracte dessins, geïnspireerd op David Hockney, hebben humor en een fraai kleurgebruik. Conceptueel innovatief en zeer interessant.

Jullie zullen begrijpen, dat het in de huidige tijd, niet mogelijk is een expositie met feestelijke uitreiking van de prijzen te houden. Dat is erg jammer, omdat de inzendingen nu niet voor het publiek te zien zullen zijn.

De uitslag zal via ons pr-bureau via diverse on-line kanalen in de media bekend worden gemaakt.

De Joke Veeze Foundation wil alle deelnemers heel erg bedanken voor hun deelname. De jury was verrast door het hoge niveau van de inzendingen.

De Joke Veeze Foundation wenst jullie heel veel succes in de (dessin)toekomst!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s