Veiling

High Fashion Vintage Auction Akademie Vogue                                                                                         
Vintage-Tassen 
Zaterdag 26 oktober 2013 vond de grootste mode en vintage veiling van Nederland  plaats  in de Akademie Vogue aan de Rozengracht in Amsterdam. In samenwerking met veilinghuis Gavelers werden topstukken van onder andere Chanel en Issey Miyake geveild. De veiling bestond uit maar liefst meer dan 750 kavels, voor ieders smaak en portemonnee keus genoeg.De collectie kleding was afkomstig uit de erfenis van mode- professional Joke Veeze, oud directrice van Akademie Vogue. Met veel liefde verzamelde zij tassen, schoenen en vooral kleding. Joke, met haar kennersoog, lette bij de aanschaf van kledingstukken, behalve op het ontwerp, ook op de kwaliteit, de structuur en de stoffen. De collectie die ter veiling komt bestaat dan ook uit vele bijzondere items. Voorafgaand aan de veiling, tijdens de kijkdagen was er de mogelijkheid om de kleding te bekijken en te passen. 
 
mode-veiling
 
Ook is er een modeshow gehouden met topstukken uit de collectie.
 

Vintage-Show-4

Vintage-Show-9

Vintage-Show-10

Vintage-Show-3

Veilinghuis Gavelers heette honderden modeliefhebbers welkom in Akademie Vogue in Amsterdam voor 3 sessies met in totaal 750 veilingkavels, die uit de nalatenschap kwamen van Joke Veeze. Zij was 25 jaar lang directrice van Akademie Vogue en overleed in mei 2013 op 68-jarige leeftijd. De volledige netto opbrengst komt ten goede aan de Joke Veeze Foundation. Het duurste topstuk, een zwart leren Chanel tas ging voor €1800,- naar een nieuwe eigenares. In totaal ging er voor €60.000,- aan modedesign onder de hamer.

De Joke Veeze Foundation heeft als doel het ondersteunen en stimuleren van de ontwikkeling van modevormgeving en -styling in Nederland. De Foundation schrijft jaarlijks een wedstrijd uit binnen de verschillende deelgebieden van de (mode) kunst. Voorbeelden zijn modestyling, modeontwerp, modefotografie en het schrijven van modeblogs.

De weduwnaar van Joke, Dick Veeze, nam het initiatief voor de veiling en de nieuwe stichting.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s