Derde Editie

MODEPRIJS: “DE JOKE VEEZE AWARD”

Op FotoFestival Naarden werd de derde Joke Veeze Award uitgereikt aan de beste jonge of beginnende modefotograaf.

De derde editie van de modeprijs stond in het teken van modefotografie. De Award is gericht op studenten van modeacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies. De deelnemers hadden de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een miniserie te maken van twee tot vijf foto’s.

De overkoepelende titel van het FotoFestival Naarden 2017 was ‘Right here, right now’. Eén van de subthema’s is ‘Dare to be different’.  Dat was het thema voor de modefotowedstrijd.

De jury die de foto’s beoordeelde bestond uit Eduard Planting, eigenaar van de gelijknamige fotogalerie en hoofdcurator van het FotoFestival Naarden, Rohn Meijer, modefotograaf, Frans Ankoné, modestylist.

De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 10 Juni om 17.00 uur.Locatie: Nieuw Molen (expositie locatie Joke Veeze Foundation)

De jury besloot om aan 2 winnaars  een prijs van €2.000,- uit te reiken.

DSC_2752

Mireille Kniesse:

Deze foto’s zijn geïnspireerd op de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet. Tijdens het maken van de film Amélie had hij last van depressiviteit, wat opmerkelijk is omdat de film Amélie juist een hele optimistische en sprookjesachtige film is. In de fotoreeks wil ik de loop van depressie naar optimisme laten zien.

 

Ryan Oosterling:

Het gaat over een vrouw die in buurt is opgegroeid waar ze het moeilijk heeft gehad.  Daarom noemde ik deze serie ‘I’ve been through a lot’. Durf te laten zien wat je hebt meegemaakt en durf te laten zien dat je er sterk bent uitgekomen.